Zelo nas veseli, da se je vaša organizacija odločila za sodelovanje pri projektu Uresniči željo.

Spodaj najdete odgovore na najpomembnejša vprašanja kot tudi obrazec za prijavo.

Pogosta vprašanja

Prijava na projekt Uresniči željo 2020  Področje delovanja
  Varovanje zdravjaPomoč otrokom in mladostnikomInvalidne osebePomoč skupnostiZasvojenostPomoč brezdomcemMaterialna ogroženost


  O darilih

  Pošiljanje daril po pošti

  Ali se lahko darila pošljejo po pošti kot paket na vašo organizacijo?
  dane

  Kam se lahko pošljejo darila?

  Osebna predaja

  Ali se lahko darila predajo osebno na sedežu organizacije? dane  O organizaciji

  O prijavitelju oz. prijaviteljici

  Pogosta vprašanja

  Upoštevanje higiensko-varnostnih ukrepov ter zaščita pred morebitno okužbo z virusom Covid-19 so za nas zelo pomembni. Sodelovanje pri projektu Uresniči željo ne bo povečalo možnosti okužbe z virusom. Vse sodelujoče pozivamo k nošenji zaščitnih mask ter k upoštevanju trenutnih ukrepov za preprečevanje okužbe. Poleg tega pa vsakemu obdarovalcu ponujamo na izbiro, da darilo pošlje po pošti, ob upoštevanju določenih ukrepov pa ga lahko tudi osebno preda organizaciji.

  Ker smo trdno prepričani, da se včasih tudi najbolj nemogoče želje lahko izpolnijo.

  • Prejemniki osebno dobijo darilo, ki ga potrebujejo.
  • Nekateri prosilci za socialno pomoč imajo težave z jasno artikulacijo svojih želja, saj so zaradi svojega socialnega in materialnga položaja zelo usidrani v sedanjosti. Vprašanje “Kaj si želiš za praznike?” omogoča menjavo perspektive, brez potrebe po izkazovanju hvaležnosti, saj darilo ne podarja organizacija osebno.

  Preko našega spletnega portala lahko vnesete želje, ki ste jih zbrali preko vaših kanalov. Vnesene želje se shranijo na spletni seznam želja, do katerega ima dostop vsak, ki ga sodelovanje v projektu zanima. Posamezniki si lahko izberejo eno ali več želja, ki jih želijo osebno izpolniti. Darila se lahko dostavijo po pošti – po želji pa se jih lahko preda tudi osebno.

  Žal so naše zmožnosti omejene, predvsem pri preverjanju, kdo darila zares potrebuje. Iz tega razloga se raje zanesemo na strokovnjake s področja socialnega varstva.

  Trudimo se, da bi socialnovarstvenim organizacijam omogočili enostavno in preprosto sodelovanje v projektu. Z vaše strani potrebujemo naslednje:

  1. Izpolnjen prijavni obrazec .
  2. Želje je potrebno vnesti v spletno platformo.
  3. Pri vsakem prispelem darilu potrdite njegov prevzem. Darila lahko prejemnikom predate v okviru npr. decembrskega obdarovanja ali pa individualno.
  4. En teden pred predajo daril vas bomo kontaktirali in preverili, če so vsa darila prispela.
  5. Potrudili se bomo, da bomo sami s pomočjo sponzorjev izpolnili vse preostale želje, ki ne bodo izpolnjene s strani posameznikov.

  Projekt ne predpisuje cene daril. V skladu z našimi pričakovanji bodo najverjetneje izpolnjene želje v vrednosti 10 do 30 eur. Priporočamo pa, da se znotraj organizacije določi enotna najvišja cena, ki ne sme biti presežena.

  Na portalu, kjer se vnašajo želje, se pri vnosu zahteva šifra, ki ni nujno ime in priimek prejemnika. Ta šifra vam bo pomagala, da boste lažje razporedili prispela darila med ustrezne prejemnike. Skrb za varovanje osebnih podatkov je naša prioriteta.

  Seveda! Naš portal omogoča, da vpišete datum, do katerega morajo darila prispeti. Tako so lahko darila še pravočasno pri vas.

  Če določena želja ne bo izpolnjena s strani posameznikov najkasneje en teden pred zaključkom akcije, se bomo potrudili, da jo pravočasno izpolnimo mi. V božičnem času smo aktivni v iskanju sponzorjev.